En la seva primera intervenció després de ser nomenat al capdavant del cos, Miquel Esquius va afirmar ahir que assumeix el càrrec per «responsabilitat corporativa» i sentint-se «hereu» dels seus antecessors al capdavant de la policia catalana, Joan Unió, Josep Milán, Josep Lluís Trapero i Fer-ran López.

«Han estat persones que tots ells m'han ensenyat a comandar i tenen el meu reconeixement professional», va apuntar el nou cap dels Mossos respecte als seus antecessors.

Esquius va agrair la confiança que la cúpula d'Interior ha dipositat en ell i va assegurar que acceptava el càrrec per sentit de «responsabilitat», ja que entén que no podia ser d'una altra manera. «Espero estar al nivell i respondre a les expectatives», va indicar durant la seva primera compareixença davant dels mitjans de comunicació.

Davant la pregunta de quin repte es planteja al capdavant dels Mossos, Esquius va afegir que òbviament «treballar per la seguretat i el benestar d'aquest país», comptant amb la tasca de tots els agents del cos i en coordinació amb les altres forces i cossos de seguretat de l'Estat.