L'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Gil Ariso, assegura que la seguretat d'aquest cap de setmana a la població queda "garantida" gràcies als Mossos d'Esquadra, ja que reforçaran la vigilància al municipi en les franges nocturnes, després que la Policia Local no hagi pogut cobrir la baixa d'un dels dos agents habituals en aquest torn.

Ariso, però, s'ha mostrat "molt indignat" i "decebut" amb la plantilla local, després de saber que, darrere la impossibilitat de substituir la baixa, hi ha el malestar dels agents cap a l'equip de govern per motius laborals, utilitzant uns arguments, a més, "que no són certs".

Fonts sindicals de la Policia Local han explicat aquest dissabte als mitjans de comunicació que, a diferència d'altres vegades, cap agent municipal no s'havia ofert per suplir la baixa d'un dels dos policies que havien de cobrir els tres torns nocturns d'aquest cap de setmana.

Les mateixes fonts han atribuït expressament aquesta manca d'oferiments al malestar i a la indignació que hi ha entre la plantilla amb l'equip de govern. I és que els agents entenen que l'Ajuntament ha incomplert el nou acord salarial a què havien arribat després d'un any de negociacions, i que consideren que s'hauria d'haver aplicat a partir de l'1 de juliol.

Ariso, però, assegura que l'acord no es pot encara aplicar legalment, perquè encara no ha estat validat pel comitè, que està pendent de celebrar una assemblea. "Estem molt indignats, perquè no hi ha cap motiu fundat perquè agafin aquesta represàlia", diu l'alcalde. "No havíem arribat mai tant lluny en una negociació, i nosaltres som gent de paraula. Si vam prometre una sèrie de millores, és per tirar-les endavant, encara que sigui a efectes retroactius", afegeix. "Estic indignat per la mentida que han dit", conclou Ariso, que confia "que no es torni a produir" un fet així.

L'alcalde assegura que el cap de la Policia Local ja va demanar als Mossos d'Esquadra un increment de l'atenció aquest cap de setmana a Sant Joan. "La seguretat està garantida amb els Mossos", assegura Ariso. L'alcalde, però, lamenta que "haguem de deixar la protecció de Sant Joan a mans dels Mossos, quan tenim pressupost i elements per fer-ho nosaltres".