L'únic policia local de Sant Joan que hi havia de servei als torns nocturns d'aquest cap de setmana, i que havia treballat de forma solitària les nits de divendres i de dissabte, es va agafar ahir al matí la baixa mèdica, per una indisposició, de forma que el torn d'ahir a la nit quedava totalment a l'aire. Finalment, davant de la falta de voluntaris per cobrir les substitucions, el cap de la Policia Local, Josep Palacios, va assegurar ahir al vespre a Regió7 que, si cap agent no s'oferia a última hora a treballar, ell mateix cobriria el servei a partir de la nit, de manera que el torn no quedava desprotegit.

Tal com va publicar ahir aquest diari, un dels dos agents que havia de cobrir els tres torns nocturns del cap de setmana va demanar la baixa divendres per motius mèdics. Cap altre policia es va oferir a substituir-lo, a diferència del que succeïa altres vegades. Fonts sindicals del cos policial van atribuir la falta de voluntaris al malestar de tota la plantilla cap a l'Ajuntament, ja que consideren que el govern ha incomplert un acord salarial, al qual s'havia arribat després d'un any de negociacions. L'alcalde, Gil Ariso, va negar a Regió7 l'incompliment del pacte i es va mostrar «molt indignat» pel comportament dels policies.

Les nits de divendres i dissabte, doncs, només hi va haver treballant un únic agent, de forma que el cos policial va demanar als Mossos un reforç de la seva vigilància a Sant Joan i a Callús, els dos pobles on patrulla el cos santjoanenc. La plantilla està formada per 15 agents, una xifra que els policies consideren insuficient.

Tot i que la intenció inicial de la plantilla era que l'únic agent de servei no sortís a cobrir incidències tot sol (sinó acompanyat sempre dels Mossos), fonts sindicals admeten que, a la pràctica, això va ser impossible, i que la nit de dissabte a diumenge va haver d'acudir a requeriments tot sol.

Ahir al matí, el metge va donar la baixa a l'agent, per una indisposició. Fonts sindicals van explicar que no hi havia cap altre agent que pogués rellevar-lo, de manera que el poble estava exposat a quedar a la nit sense servei.

Finalment, el cap, Josep Palacios, va explicar ahir a aquest diari que el servei de la Policia Local no podia quedar anul·lat i que, per tant, si a última hora no s'oferia cap agent a cobrir-lo, tenia previst cobrir-lo ell mateix, a partir de la nit. Els Mossos, com les dues últimes nits, ja estaven avisats per reforçar el seu dispositiu.

La problemàtica d'aquest cap de setmana no ha fet res més que reflotar, més que mai, el conflicte entre policies i govern municipal.