El Jutjat Penal número 2 de Manresa ha condemnat un home a dos anys i un dia de presó per amenaçar amb una navalla militants de Ciutadans (Cs) que estaven en una carpa durant la campanya electoral de les generals el desembre del 2015.

La sentència, del 30 de maig del 2018, recollida ahir per Europa Press, declara provat que el 18 de desembre del 2015 l'acusat va acudir a la carpa de Ciutadans a la plaça dels Infants de Manresa i va amenaçar de mort, amb una navalla de vuit centímetres, quatre militants.

L'acusat els va cridar frases com «feixistes, us mataré a tots. Fills de puta, marxeu espanyolistes. Espanyolistes de merda» i va sacsejar en repetides vegades la carpa, en la qual hi havia militants del partit i la taula.

L'home va marxar del lloc després que un testimoni el tranquil·litzés, i els Mossos d'Esquadra el van localitzar més tard en un bar del municipi, on va ser identificat i detingut, després de lliurar la navalla.

En la sentència, es considera que l'acusat va amenaçar membres de Cs «per la seva animadversió cap a ells i cap a les seves idees polítiques», ja que les amenaces de mort que va proferir anaven dirigides contra persones que segueixen una determinada tendència política.

De fet, considera que no ha quedat provat que l'amenaça fos per «motivació individual» cap a cap dels militants que estaven a la carpa perquè, segons els testimonis, no es coneixien de res.

Per aquest moitu, se'l condemna a una pena de dos anys i un dia de presó per un delicte d'amenaces a un col·lectiu, recollit a l'article 170.1 del Codi Penal.

També se'l condemna a la prohibició d'apropar-se a menys de mil metres a les víctimes, així com a comunicar-se amb elles, durant dos anys més, un cop hagi passat el temps de la condemna.