Aquest dilluns, webs i tuitaires d'ultradreta han fet viral l'àudio d'una conversa telefònica mantinguda entre un policia local de Manresa i un dels ultres que van protagonitzar l'agressió feixista de la plaça Onze de Setembre.

La conversa telefònica es va produir una estona abans que es produís l'atac contra els independentistes, i la veracitat de l'àudio ha estat corroborada per aquest diari. En el document, s'escolta com un dels ultres bagencs truca a la Policia Local per denunciar que "hi ha un grup organitzat de més de 30 persones" col·locant l'estelada a la plaça, una bandera que titlla d'«anticonstitucional».

En sentir-lo parlar en aquests termes, el policia que li va atendre la trucada li va replicar, de forma irònica, que "ja avisaré l'exèrcit perquè vingui". Quan l'ultra li va demanar explicacions per aquest comentari, el policia li va demanar a quina llei està redactat que l'estelada sigui inconstucional.

L'àudio s'ha fet viral i ha estat aprofitat per webs i tuitaires d'ultradreta per atacar a les xarxes la Policia Local de Manresa.

Tot i així, l'agent va atendre igualment el requeriment de l'ultra i li va assegurar que el cos municipal enviaria una patrulla a la zona tant bon punt estigués disponible.