Mentre a Manresa un miler de persones participaven en la manifestació en contra de les agressions feixistes protagonitzades per un grup d'ultres, un membre destacat d'aquest grup, del qual no en consta la participació en l'agressió, el bagenc Jaime Vizern, acompanyat d'una altra dona, es trobaven a Berga, a la rotonda de l'entrada sud, arrencant unes estaques grogues. Les estaques portaven el nom dels presos independentistes i membres del Govern català que són a l'exili i els dirigents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Es tracta d'estaques de fusta pintades de groc amb el nom de tots ells a la part superior, que estaven clavades a l'interior de la rotonda esmentada i resseguien el seu perímetre circular. Les hi van posar membres de l'Assemblea Nacional Catalana per Patum, a finals de maig d'enguany.

Aquest vespre, aproximadament a les 8 de la tarda, Jaume Vizern s'ha dedicat a arrencar les estaques, segons han explicat testimonis presencials a aquest diari. Mentre això passava, un membre de l'ANC de Berga que circulava amb el seu cotxe pel lloc dels fets s'ha adonat del que estava passant, s'ha aturat, ha accedit a la rotonda i ha intentat impedir a Vizern que dugués a terme la seva acció subjectant una de les estaques, encarant-s'hi i demanant que deposés la seva actitud.

Han mantingut un intercanvi verbal que ha acabat amb la presència d'agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local a la rotonda. Els agents de la policia autonòmica han escorcollat el maleter del cotxe de Vizern, en el qual hi haurien trobat dues estaques. La resta han quedat escampades a la rotonda. Fins al lloc dels fets ràpidament s'hi han desplaçat membres de l'ANC de Berga, i l'incident no ha anat a més.