Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa ahir van detenir un home de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sallent, com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i un delicte d'atemptat contra els agents de l'autoritat. Els fets van succeir passades les dotze de la nit, durant un control policial que els mossos havien muntat a la carretera N-141c, al punt quilomètric 4, al terme municipal de Sant Fruitós de Bages.

Un turisme es va aproximar al control i, quan un dels agents li va donar clares indicacions perquè s'aturés, el conductor en va fer cas omís i va accelerar bruscament. Aquesta maniobra va obligar els agents a apartar-se per no ser atropellats.Seguidament els mossos van perseguir el vehicle fins que el van poder aturar a l'interior de Manresa. El conductor presentava símptomes evidents d'anar sota la influència de les begudes alcohòliques. Quan li van realitzar la prova d'alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,79 mg d'alcohol per litre d'aire expirat.

Aquesta taxa tríplica el màxim permès que és 0,25 mg/l. El conductor va quedar detingut per conduir en estat etílic i per atemptar contra els agents de l'autoritat. El detingut va passar ahir, 3 d'agost, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.