L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha posat en marxa una nova aplicació web que permet visualitzar la distribució i l'abast territorial dels incendis ocorreguts a Catalunya entre el 1987 i el 2017.

Es tracta del web Foc al bosc, una eina gratuïta en la qual es pot buscar un incendi concret a partir d'un llistat on es mostra la data en la qual va ocórrer, el nom del municipi afectat i l'àrea cremada.

També es pot accedir a la informació d'un incendi determinat fent clic a partir de la imatge del mapa, fet que permet veure exactament quins van ser els terrenys afectats.

En el cas dels incendis ocorreguts el 2004, l'aplicació ofereix la possibilitat de comparar l'estat anterior del terreny fins als dos anys posteriors a ell, per mostrar la recuperació del bosc, ha informat el departament de Territori.

En aquest cas, al fer clic sobre el mapa, la pantalla es divideix en dos: a l'esquerra es mostra l'estat dels terrenys abans del foc, i a la dreta, l'actual. Els interessats poden anar passant anys i imatges cap endavant per comprovar el ritme de recuperació de la massa forestal. Les dades d'origen per a aquesta aplicació procedeixen de la base cartogràfica d'incendis forestals del departament d'Agricultura de la Generalitat.