L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages instal·larà càmeres de vigilància a les urbanitzacions de Pineda i Les Brucardes. El consistori ha recordat que té prevista aquesta mesura per millorar la seguretat veïnal a les urbanitzacions, després dels cinc robatoris que s'han produït en residències de Pineda aquest estiu.

El consistori de Sant Fruitós de Bages destaca en un comunicat que la mitjana de furts està per sota de la mitjana a Catalunya. Aquestes dades es van posar de manifest en la Junta Local de Seguretat celebrada el 15 de maig, on es van reunir l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Tomàs Casero, amb càrrecs de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra, de la delegació dels serveis territorials d'Interior a la Catalunya Central i altres cossos de seguretat.

Amb tot, l'Ajuntament del municipi ha expressat que «entén la preocupació dels ciutadans arran dels últims fets», pel que ara el seu objectiu és «augmentar i garantir la seguretat en aquestes zones residencials» amb la instal·lació de càmeres lectores de matrícules i altres equips de control. A part, és prevista una reunió amb la Junta de l'Associació de Veïns de Pineda de Bages el proper mes de setembre.

Finalment, el consistori posa de manifest que, «tot i la lògica preocupació dels habitants de les urbanitzacions, aquest és un tema del qual fins ara no s'ha transmès que fos una de les principals problemàtiques a resoldre en les reunions periòdiques amb les associacions de veïns del municipi». Aquest estiu els Mossos d'Esquadra han detingut dues bandes que han actuat a Pineda de Bages, entre altres urbanitzacions de Catalunya.

Les dues bandes desarticulades estan integrades per persones de nacionalitat xilena que, segons van informar els Mossos als veïns, viatgen unes setmanes o mesos a Barcelona i entren a domicilis de la capital catalana i de poblacions properes per robar tots els objectes i aparells que hi troben i es poden endur. L'operació dels Mossos d'Esquadra va acabar amb la detenció de cinc persones a Badalona, on vivien els membres de la banda. La policia en va detenir una altra fa dues setmanes que havia comès un robatori amb força.