El primer any que la Generalitat va posar en marxa la campanya de prevenció d'incendis al camp, l'any 2012, el nombre d'hectàrees cremades va ser de 1.371 a la Catalunya Central. És l'extenció afectada a les comarques de la regió que formen part de la campanya (Bages, Anoia i Solsonès). Una xifra que va demostrar al departament d'Agricultura que la iniciativa que va posar en marxa estava més que justificada. Aquest estiu, el nombre d'hectàrees cremades durant l'època de sega és de gairebé zero.

En els anys posteriors a l'aplicació de la campanya de prevenció, ja es va notar una reducció molt important en el nombre d'incendis. El 2013, un total de 41,02 hectàrees es van cremar com conseqüència d'incendis provocats per l'activitat agrícola. La comarca de l'Anoia és, de tros, la que suma en els darrers set anys el nombre d'hectàrees cremades a tot Catalunya, un total de 1.088,22. El Bages és la tercera del rànquing català, amb un total de 428,106 hectàrees afectades, i el Solsonès és una de les menys perjudicades amb 10,51 hectàrees.

Durant la campanya de la sega també és una tasca informativa que ajuda a conscienciar i a prevenir incendis relacionats amb l'activitat agrícola. Aquest any, s'ha estès a les 23 comarques cerealístiques de Catalunya, que engloben quasi el 95% del total de la superfície de conreu del cereal del total del país, per mitjà de xerrades i jornades de formació que fa el cos d'Agents Rurals amb l'objectiu d'augmentar la consciència del risc d'incendi.