Una noia de Manresa, María Fernanda Barbadoro -originària d'Argentina-, va morir dilluns a les Filipines després de tenir un greu accident amb la moto que pilotava. La jove, de 27 anys, vivia actualment a Gijón per motius laborals, però mantenia un estret vincle amb la capital del Bages, on es desplaçava cada tres setmanes. Era coneguda a la ciutat, sobretot, en l'àmbit dels esports perquè participava en maratons.

La víctima estava de vacances de Filipines, concretament a l'illa Siquijor, quan va tenir l'accident. La jove anava acompanyada, quan anava amb moto, d'una amiga, veïna de Barcelona, que va resultar ferida de gravetat. Segons ha confirmat a aquest diari la mare, Graciela Castro Doniz, Barbadoro va ser evacuada a l'hospital Silliman Medical Center, on va morir com a conseqüència de les ferides que tenia. La mare també ha explicat que s'ha començat a tramitar la repatriació del cos de la noia, que està gestionant l'Ambaixada de Filipines a Espanya. El Consolat General de Manila i el Consolat Honorari de Cebú estan donant assistència a les famílies de les dues joves catalanes, segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Nascuda a l'Argentina

La noia va néixer a Argentina, però es va desplaçar a viure a Catalunya amb la seva família de ben petita. Primer es van establir a Terrassa, però quan Barbadoro va ser adolescent es van traslladar a Manresa, on encara viuen els seus pares. La jove havia estudiat l'educació secundària i el batxillerat a l'institut Lacetània de Manresa, i després va cursar Administració i Direcció d'Empreses a la Universitat Autònoma de Barcelona. Segons ha explicat la mare a Regió7, Barbadoro era coneguda a Manresa, sobretot en l'àmbit esportiu, perquè li agradava practicar esport i havia participat en diferents maratons de caire nacional i internacional. Anava habitualment al gimnàs Cube de la capital del Bages, on tenia molts coneguts, precisament, per la seva afició a l'esport.

Actualment, la jove vivia a Gijón,ciutat on es va traslladar fa aproximadament un any per motius laborals. Tot i això, mantenia un fort vincle amb la capital del Bages, ja que, a part que hi viuen els pares, hi tenia amics i molts coneguts. Per aquest motiu es desplaçava a a la capital del Bages cada tres setmanes. De fet, residia a la ciutat de Gijón de manera temporal, segons ha explicat la família a aquest diari. Barbadoro era filla única.