Els Mossos d'Esquadra imputen a un noi de 20 anys i veí de Manresa dos robatoris amb força i tres robatoris amb violència, motiu pel qual el jove, de nacionalitat marroquina, va ser detingut, primer, el 17 d'agost, i després, el 20 d'agost.

La investigació dels Mossos va començar el 10 d'agost arran d'un robatori violent a Manresa. Els fets es van produir a l'Avinguda de les bases de Manresa quan un jove es va atansar pel darrera a la víctima, que es trobava assegut a la terrassa d'un bar, i li va arrencar bruscament la cadena d'or que portava al coll.

El segon fet es va produir 15 d'agost, al carrer Sant Josep de Manresa, quan un home va atansar-se a un matrimoni d'avançada edat, va agafar violentament per l'espatlla a la dona i li va arrencar la cadena d'or del coll.

Dos dies després un ciutadà va denunciar un robatori amb força en un domicili de Manresa d'on havien sostret sis guitarres valorades en 900 euros cadascuna.

Els agents, després de diverses gestions d'investigació, van esbrinar la identitat de l'autor del robatori de les guitarres i no descartaven que fos el mateix dels dos violents.

El mateix 17 d'agost van aconseguir localitzar i detenir al presumpte autor del robatori amb força. A l'interior del seu domicili es van localitzar les sis guitarres denunciades i quatre ordinadors portàtils dels quals se'n desconeixia la seva procedència. El detingut va passar l'endemà a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa el qual va decretar la seva llibertat.

La investigació va continuar oberta per esbrinar la procedència dels ordinadors intervinguts i per acabar d'identificar l'autor dels dos robatoris violents.

Al migdia del 18 d'agost, els mossos van tenir coneixement d'un nou robatori amb violència al carrer Carrasco Formiguera de Manresa on l'autor, per aconseguir la cadena d'or de la víctima, havia utilitzat el mateix modus operandi que ens els dos casos anteriors.

Dies després, els agents van aconseguir identificar als propietaris dels ordinadors. A l'adreçar-se al domicili per tal d'entregar-los, els mossos es van adonar que la casa estava forçada. Els propietaris estaven de vacances des de feia uns dies i no s'havien assabentat del robatori.

Finalment els mossos van concloure que en tots els casos es tractava del mateix autor. Per aquest motiu, el 20 d'agost es va tornar a detenir al jove com a presumpte autor del segon robatori amb força i dels tres robatoris violents.

El detingut ha passat aquest dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa i ha decretat ingrés a presó.