La direcció de Serveis Penitenciaris de la Generalitat va traslladar dijous l'ultra bagenc Raúl Macià, simpatitzant de Vox, a la presó de Quatre Camins (Vallès Oriental), en la qual complirà a partir d'ara la seva condemna de nou anys de presó per robatori violent i tràfic de drogues. Tot i així, podrà tenir un règim semiobert, segons fonts penitenciàries, de manera que podrà sortir durant el dia.

Macià hi va ser traslladat des de la presó bagenca de Lledoners, on ell mateix s'havia presentat el dia anterior, després que el Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Barcelona dictaminés la pèrdua de la seva llibertat condicional i, per tant, el seu reingrés a presó, arran de la seva implicació judicial en l'agressió contra set independentistes a la plaça de l'Onze de Setembre de Manresa, ara fa un mes.

Tal com va explicar Regió7, Justícia ja havia assignat Quatre Camins com la seva presó de reingrés, però Macià es va presentar dimecres a Lledoners, per la qual cosa dijous va haver de ser traslladat a la presó vallesana.

A diferència de Lledoners, segons expliquen les mateixes fonts penitenciàries, la presó de Quatre Camins disposa d'una secció semioberta, cosa que permetrà a Macià poder fer sortides a l'exterior durant el dia.