La Policia Local de Manresa ha estrenat tres nous cotxes patrulla, en substitució de tres vehicles policials que finalitzaven el període contractat, en la modalitat de rènting. Les tres noves unitats, a banda de l'equipament policial habitual, tenen habilitat un nou espai per als detinguts i disposen d'un panell lluminós per poder adreçar missatges a la ciutadania. A més a més, són de gasolina, emeten menys gasos i són més sostenibles respecte al medi ambient, segons va destacar ahir el consistori manresà.

La renovació de part de la flota de vehicles, segons va informar l'Ajuntament, respon als termes del conveni amb l'Associació Catalana de Municipis (ACM), que centralitza l'adquisició i la transformació policial de vehicles patrulla de forma conjunta per a tots els municipis que s'hi volen afegir, la qual cosa permet preus més econòmics per als consistoris.

Els nous vehicles van ser presentats ahir a la plaça Major de la capital del Bages, en un acte que va tenir la presència de l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; del regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Sala; del cap de la Policia Local de Manresa, Jordi Mora; i del sergent Carles Muñoz.

Aquests nous vehicles, amb motoritzacions de gasolina, són més sostenibles amb el medi ambient que els anteriors dièsel, i redueixen les emissions. Igual que les vehicles anteriors, també es tracta de tres Seat Altea.

Com a característiques tècniques, els vehicles porten incorporat un nou sistema de pont de llums que, més a més de reproduir diversos senyals lluminosos i acústics, permet desplegar un panell informatiu lluminós, en el qual es poden reproduir missatges de text visibles per a la resta d'usuaris de la via.

Aquestes tres unitats, a més de l'equipament policial habitual (com ara cons, extintors i senyals portàtils), duen també instal·lat el que es coneix com a «kit de detinguts», que separa els seients del davant i els del darrere amb una mampara, per tal que es puguin traslladar i conduir detinguts amb seguretat.

Actualment, la Policia Local de Manresa disposa en total de sis cotxes patrulla de rènting (tres amb kit de detinguts i tres sense); dues furgonetes-oficina mòbil; dos turismes sense logotipar; sis motocicletes patrulla i sis escúters patrulla. El total de vehicles del cos policial, per tant, és de vint-i-dos.