El jutge va decretar ahir presó provisional per a un home acusat d'haver atracat a punta de pistola una entitat bancària de Castellbell i el Vilar, dijous al migdia. El lladre va amenaçar els dos treballadors amb una arma de foc i amb un ganivet, i es va endur 18.000 euros. L'home, que va actuar sol, va aconseguir fugir, però els Mossos d'Esquadra van detenir-lo l'endemà mateix a Barcelona. Es tracta d'un veí de Badalona de 52 anys, de nacionalitat espanyola.

L'atracament, segons van explicar ahir fonts policials a Regió7, es va produir dijous a la 1 del migdia a l'oficina del BBVA de Castell-bell i el Vilar, situada al carrer de Joaquim Borràs. En el moment dels fets, no hi havia cap client a l'interior del local, sinó únicament els dos empleats de l'entitat.

L'atracador va irrompre a l'establiment amb el rostre semicobert, ja que duia gorra i ulleres de sol. L'home va exhibir una pistola i un ganivet als dos treballadors i els va ordenar que li entreguessin tots els diners que poguessin. El lladre va aconseguir d'aquesta manera emportar-se 18.000 euros en efectiu.

Amb els diners a la butxaca, va sortir al carrer, va pujar al seu vehicle, un Citroën Saxo de color verd, i va fugir. Segons fonts policials, no hi havia cap altra persona que l'estigués esperant al vehicle.

En rebre l'avís dels fets, els Mossos d'Esquadra van tancar immediatament totes les sortides de Castellbell i el Vilar i van muntar un ampli dispositiu per les carreteres de la zona. L'operatiu va sorprendre molts veïns de la població que volien entrar o sortir de Castellbell, i que van haver d'estar aturats al cotxe gairebé una hora. Tot i així, els Mossos no van poder localitzar aquella tarda el cotxe del lladre.

La Unitat Central d'Atracaments dels Mossos d'Esquadra va iniciar aleshores la investigació per poder determinar la identitat de l'atracador. L'home va poder ser identificat ràpidament gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat de l'oficina bancària.

Finalment, el presumpte autor dels fets va ser detingut divendres a la tarda a la capital catalana. L'home va passar ahir dissabte a disposició del Jutjat d'Instrucció número 18 de Barcelona, que va decretar el seu ingrés a presó.