Dos casos de boletaires perduts aquest cap de setmana a la Catalunya Central, concretament a Moià i a Castellar del Riu. Els Bombers han trobat les dues persones sanes i estàlvies aquest diumenge al matí després de que rebessin l´alerta de les desaparicions ahir a la tarda. En el cas de Castellar del Riu, al Berguedà, els Bombers van rebre l´avís ahir a dos quarts de 6 de que un veí de Montcada i Reixac, de 71 anys, s´havia perdut a la zona del Rasos de Peguera.

Els bombers van estar buscant per la zona boscosa dels Rasos, entre els termes municipals de Castellar del Riu i Fígols, amb cinc dotacions terrestres i l´helicòpter del (Grup de Recolzament d'Actuacions Especials) GRAE, que van sobrevolar l´àrea de recerca durant una hora i mitja. La resta d'efectius hi van estar treballant fins a les 5 de la matinada. Aquest diumenge a les 8 del matí els Bombers han tornat a activar els efectius per la recerca l´home juntament amb familiars, i finalment l´han trobat sa i estalvi a la zona Rasos de Peguera. Tot i que es trobava bé, l´home estava alterat i l´han portat fins a l´Hospital Sant Bernabé de Berga perquè passés un control mèdic.

Per altra banda, ahir a les 19.11 h de la tarda, els Bombers van rebre l´avís de que una de 74 anys, i veïna de Moià, s´havia perdut mentre buscava bolets entre les Closanes i les coves del Toll, concretament a la zona del Serrat de la Llebre, segons explicaven els familiars que van alertar de la desaparició. Bombers va activar nou vehicles i l´helicòpter dels GRAE per a l´operatiu de recerca, que ha durat fins a la matinada. La família ha alertat als Bombers aquest matí de que algú havia vist una dona gran desorientada a les proximitats de la masia de les Umbertes i, finalment, l´ha trobat en aquest punt de Moià. Segons els Bombers tenia símptomes de deshidratació i l´han evacuat fins a l´Hospital Sant Joan de Déu de Manresa per a un control mèdic.