Els Mossos d'Esquadra han detingut dos veïns de Barcelona de 26 i 32 anys, de nacionalitat xilena, acusats de set robatoris en domicilis, tres dels quals a Collbató i dos més al Bruc i a Sant Martí de Tous. Els dos arrestats han ingressat a presó provisional després de declarar davant del jutge de guàrdia de Martorell.

Els fets, segons ha informat el cos policial, van tenir lloc dimecres passat, 12 de setembre, quan va saltar l'alarma d'un robatori en un domicili de Collbató, que ja havia estat violentat tres setmanes abans.

Immediatament, les patrulles es van adreçar al lloc i, gràcies a les imatges enregistrades per les càmeres, van començar a buscar els lladres. Minuts més tard, els agents van observar dues persones que sortien corrents d'un carrer proper i pujaven en un vehicle, abandonaven la zona i agafaven l'A-2 a gran velocitat, en sentit Barcelona.

Els agents van començar a perseguir el vehicle, que, segons van comprovar, constava com a sostret el mes d'agost passat en un domicili del Vallès Occidental.

Seguidament, diverses patrulles de Trànsit van generar una retenció a l'autovia A-2 per tal d'interceptar el vehicle i poder detenir els seus ocupants amb seguretat. Finalment, al terme municipal de Sant Andreu de la Barca, van aconseguir aturar-lo.

Els agents, durant l'escorcoll a vehicle, van localitzar joies i diners en efectiu, entre altres objectes, així com diverses eines utilitzades per cometre robatoris.

Davant les evidències, els Mossos van detenir els dos homes com a presumptes autors del robatori al domicili de Collbató i pel robatori del vehicle al Vallès Occidental.

Posteriorment, els agents d'Investigació de Martorell van determinar que els dos detinguts presumptament havien comès un segon robatori també a Collbató, el mateix dia de la detenció, i que havien comés el primer robatori al municipi tres setmanes abans.

Així mateix, els investigadors van acreditar que una part de les joies recuperades pertanyien a dos robatoris amb força a interior de dos domicilis comesos, també el 12 de setembre, al Bruc i a Sant Martí de Tous. A més, els investigadors van acreditar la participació d'un dels arrestats en un robatori en un domicili del Maresme. Tant les joies com el vehicle recuperat ja han estat retornats als seus legítims propietaris.

Els dos arrestats van passar dissabte a disposició judicial, i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. La investigació continua oberta i no es descarta que se'ls pugui investigar per més fets delictius.