Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir el 26 de setembre dos homes, de 31 i 49 anys, de nacionalitat espanyola i dominicana, veïns de Sabadell i Manresa, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions són el resultat d'una investigació oberta fa unes setmanes després de tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana en una casa de Sant Mateu de Bages (Bages). Els agents van comprovar que de l'interior de la casa sortia una forta olor de marihuana, que els compressors dels aires condicionats sempre funcionaven i que hi havia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Després de diverses indagacions, el passat 26 de setembre els investigadors van fer una entrada i perquisició a la casa. A l'interior hi van localitzar un total de 654 plantes de marihuana, repartides en quatre estances diferents, i un complexa instal·lació amb focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu indoor.

Arran d'això, els agents van detenir a dues persones que es trobaven a l'interior de la casa per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. També se'ls va acusar d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que havien manipulat el subministrament elèctric.

Els detinguts han passat avui a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa. Per altra banda, la tarda del mateix dia 26 es va detenir un home, de 19 anys i veí de Manresa, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

La detenció es va produir durant un patrullatge preventiu pel centre de Manresa. Els agents van localitzar i detenir in fraganti un home que intentava vendre 347 grams de marihuana a un altre ciutadà.

El detingut va passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.