Els Mossos d'Esquadra han detingut una veïna de Sant Joan de Vilatorrada, de 57 anys i de nacionalitat espanyola, acusada d'haver sostret 8.000 euros de la dona a qui cuidava, d'edat avançada. La santjoanenca ha estat arrestada per un delicte d'estafa.

Segons va informar ahir el cos policial, la víctima, una dona de de 75 anys d'edat, va denunciar el 17 de setembre passat que li havien fet extraccions fraudulentes del compte bancari.

Amb les dades aportades per la víctima, els investigadors van constatar que, des del mes de març fins a l'agost, l'autora havia fet pagaments per Internet a diferents plataformes de crèdit, per valor de més de 4.500 euros.

També hi havia extraccions de diners en efectiu en caixers per valor de 3.500 euros. La quantitat defraudada, per tant, sumava 8.000 euros en total.

Arran d'aquests fets es va obrir una investigació que va permetre descobrir que els moviments fraudulents els havia comès la cuidadora de la denunciant. Tot apunta que aprofitava quan deixava la víctima a la consulta mèdica per apoderar-se de la targeta de crèdit i utilitzar-la a favor seu.

Dijous passat, els Mossos van detenir la cuidadora per la seva presumpta relació amb l'estafa bancària. La dona va quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat de guàrdia de Manresa.