Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes de 49 i 31 anys, veïns de Manresa i de Sabadell, acusats de cultivar més de 650 plantes de marihuana en una casa de Sant Mateu de Bages. Tots dos estan acusats d'un delicte contra la salut pública i d'un altre de defraudació de fluid elèctric.

La investigació, segons va informar ahir el cos policial, es va iniciar fa unes setmanes, quan els Mossos van tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana en una casa del municipi. Els agents van comprovar que, de l'interior de la casa, sortia una forta olor de marihuana, que els compressors dels aires condicionats sempre funcionaven i que hi havia una connexió fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Després de diverses indagacions, aquest dimecres, els Mossos van escorcollar la casa. A l'interior, hi van localitzar un total de 654 plantes de marihuana, repartides en quatre estances diferents, i un complexa instal·lació amb focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu indoor.

Arran d'això, els agents van procedir a detenir dues persones que eren a l'habitatge, per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. També se'ls va acusar d'un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que havien manipulat el subministrament elèctric.

D'altra banda, dimecres mateix, els Mossos van detenir a Manresa un noi de 19 anys quan intentava vendre 347 grams de marihuana a un altre ciutadà. La detenció va tenir lloc durant un patrullatge preventiu del cos.