Aquest dimarts a la tarda s'ha produït un accident a l'edifici del carrer Galceran Andreu 10-12, cantonada amb el carrer Codinella, que s'ha ensorrat parcialment. Els tècnics municipals d'Urbanisme, Protecció Civil, Policia Local i Bombers s'han desplaçat a l'edifici. Després de la inspecció s'ha decidit el reallotjament de les 8 famílies que hi viuen. Igualment, s'ha determinat fer obres urgents, aquesta nit mateix, d'enderroc controlat d'alguns elements de la finca en risc d'esfondrar-se i per acabar de conèixer l'abast de les lesions.

Atès que la grua no pot accedir al carrer Codinella, es portaran a terme els treballs des de la via de Sant Ignasi. Això provoca afectacions a la mobilitat al sector, des de les 9 del vespre. Els vehicles no poden pujar des de la rotonda de sant Marc en sentit entrada a la ciutat, i els vehicles provinents del camí de la Cova només poden baixar cap a la rotonda. En sentit descendent, la circulació al tram entre Vidal i Barraquer i plaça Sant Ignasi s'ha invertit, de manera que els vehicles poden arribar a la plaça Sant Ignasi i anar cap a Santa Llúcia o Escodines.

Per als vianants, el carrer Galceran Andreu està tallat, i el tram de Codinella entre la passera i el parc de la Seu, també. Els vianants que des de la zona de la baixada del Pòpul vulguin anar cap a la passera, hauran d'anar a voltar per la plaça Immaculada.

Aquest dispositiu estarà vigent durant les properes hores, mentre durin les obres. Durant el dia de demà es decidirà si cal fer més actuacions urgents a l'immoble.