El jutjat de guàrdia de Manresa ha decretat presó provisional per a tres veïns de Súria acusats d'haver entrat a robar, com a mínim, en tres habitatges de Manresa i en dos més de Monistrol de Montserrat. Els Mossos d'Esquadra, que han detingut els presumptes lladres, no descarten que siguin autors de més robatoris.

Les detencions, segons va informar ahir el cos policial, són el resultat d'una investigació oberta durant el mes de setembre, arran de dos robatoris amb força en domicilis de Monistrol, d'on van sostreure un televisor, dos telèfons mòbils, una càmera de vídeo i documentació personal.

Durant la investigació, es van produir tres robatoris més en domicilis de Manresa. En tots els casos, els lladres van entrar per la porta principal i, un cop a dins, van sostreure televisors, ordinadors portàtils, tauletes electròniques, càmeres, joies, diners i altres objectes.

Després de diverses indagacions, els Mossos van localitzar i detenir a Martorell els presumptes autors. El mateix dia de les detencions, els investigadors van escorcollar el domicili de Súria que era ocupat pels sospitosos. Durant l'escorcoll van trobar una part del material sostret als esmentats robatoris. Els tres detinguts són dos homes i una dona, de 40, 27 i 39 anys, de nacionalitat xilena. Un d'ells tenia el domicili fixat a Espluges de Llobregat.