Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un conductor de 28 anys de Berga que va triplicar el màxim permès d'alcoholèmia després de fugir temeràriament d'un control policial a Manresa. L'acusat va acabar accidentant-se a la C-16, a Balsareny.

Els fets, segons ha informat el cos policial, van tenir lloc dissabte a les 8 del matí, durant un control preventiu d'alcoholèmia a l'altura del parc de l'Agulla de Manresa, a la carretera BV-4511, en sentit Santpedor.

Un turisme es va aproximar al control i, quan un dels agents li va donar clares indicacions perquè s'aturés, el conductor en va fer cas omís i va marxar del lloc a gran velocitat cap a l'eix transversal (C-25), en sentit Girona.

Ràpidament, els agents van seguir el vehicle que circulava de forma temerària, tot realitzant avançaments antireglamentaris. El vehicle escàpol es va desviar per l'eix del Llobregat (C-16), en direcció Berga, i va circular més de nou quilòmetres a gran velocitat i posant en perill la resta d'usuaris de la via.

Finalment, a l'alçada del punt quilomètric 67, al terme municipal de Balsareny, el vehicle va sortir de l'autovia. A causa de l'alta velocitat que duia, va xocar contra la tanca de seguretat.

Després de comprovar l'estat dels ocupants del vehicle i observar que no hi havia ferits, els Mossos van fer la prova d'alcoholèmia al conductor. El ojve va donar un resultat positiu de 0,77 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, una taxa que triplica el màxim permès (que és 0,25 mg/l).

Per aquest motiu, el conductor va quedar detingut per conducció temerària i per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.