Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment un conductor de 28 anys de Berga que va triplicar el màxim permès d'alcoholèmia després de fugir temeràriament d'un control policial a Manresa. L'acusat va acabar accidentant-se a la C-16, a Balsareny.

Els fets, segons va informar ahir el cos policial, van tenir lloc dissabte a les 8 del matí, en un control d'alcoholèmia a l'altura del parc de l'Agulla de Manresa, a la carretera BV-4511, en sentit Santpedor.

Un turisme es va aproximar al control i, quan un dels agents li va donar clares indicacions perquè s'aturés, el conductor en va fer cas omís i va marxar del lloc a gran velocitat cap a l'eix Transversal (C-25), en sentit Girona. Els agents van seguir el vehicle que circulava de forma temerària, tot realitzant avançaments antireglamentaris. El cotxe es va desviar per l'eix del Llobregat (C-16), en direcció a Berga, i va circular més de nou quilòmetres a gran velocitat i posant en perill la resta d'usuaris.

Finalment, al punt quilomètric 67, a Balsareny, el vehicle va sortir de l'autovia. A causa de l'alta velocitat a què circulava, va xocar contra la tanca de seguretat.

Després de comprovar l'estat dels ocupants del vehicle i observar que no hi havia ferits, els Mossos van fer la prova d'alcoholèmia al conductor. El jove va donar un resultat positiu de 0,77 mg/l, una taxa que triplica el màxim permès (que és de 0,25 mg/l). Per aquest motiu, el conductor va quedar detingut per conducció temerària i per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.