El Servei Català de Trànsit va apel·lar ahir a la prudència dels conductors i va demanar extremar la precaució a la carretera en el marc d'un llarg cap de setmana en què es preveu una elevada mobilitat, amb motiu del pont del Pilar. Trànsit alerta que el factor humà és present en una bona part dels accidents i demana, tant als conductors com als acompa-nyants, una actitud prudent i segura en els desplaçaments. L'organisme recorda que enguany, fins al 9 d'octubre, han mort a les carreteres catalanes 154 persones en 129 accidents mortals.

Pel que fa a retencions de trànsit, una de les vies més conflictives, tant a l'operació anada com a la tornada, serà l'eix del Llobregat (C-16), entre Berga i Cercs. Per aquest motiu, Trànsit hi ha previst un seguit de mesures, com la cancel·lació dels carrils lents.

Una altra de les carreteres que es preveuen conflictives, segons Trànsit, és la C-55, entre Manresa i Castellgalí, a banda d'altres vies com l'A-2 (a Jorba i al Bruc), i a la C-14, entre Oliana i Organyà.

Es preveu que uns 485.000 vehicles es mobilitzin des de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 3 de la tarda d'avui i les 3 de la tarda de demà. Les previsions de Trànsit també indiquen un intens retorn de vehicles al llarg de la tarda del diumenge 14 d'octubre, entre les 12 del migdia i les 12 de la nit. S'estima que uns 265.000 vehicles retornaran a Barcelona.