La fiscalia demana cinc anys i mig de presó per al responsable d'un basar de Gironella que va ser detingut el 2014 per haver abusat presumptament de tres nenes d'entre 8 i 10 anys d'edat, per fer-los diversos tocaments. El processat, Zhongyoung C., de 49 anys i de nacionalitat xinesa, serà jutjat la setmana que ve a l'Audiència de Barcelona.

Els fets, segons l'escrit d'acusació pública, van tenir lloc entre els anys 2013 i 2014, al basar oriental de l'avinguda Catalunya de Gironella. Una de les víctimes és una nena de 8 anys que va patir els tocaments dues vegades, quan va anar a comprar al basar. La primera vegada, segons la fiscalia, l'acusat li va tocar la panxa i el baix ventre, per sota de la roba, i, la segona vegada, li va fregar les parts íntimes, també per sota de la roba.

Una segona víctima, de 10 anys d'edat, va patir els fets fins a tres vegades, també quan anava a fer compres a l'establiment. La primera vegada, segons la fiscalia, l'acusat li va treure la jaqueta i li va posar la mà per sota de la roba; la segona vegada, li va ficar la mà per sota de les calces; i la tercera, quan la menor s'estava emprovant unes faldilles, li va posar la mà per sota dels pantalons.

L'últim cas es va produir el 18 de febrer del 2014. La víctima, una nena de 9 anys, va anar al basar que regentava l'acusat, també amb l'objectiu de comprar. Un cop allà, el processat, segons la fiscalia, li va ficar la mà a dins de la butxaca de la jaqueta, amb l'excusa de veure si portava cèntims, i li va fregar d'aquesta manera les parts íntimes. La menor va sortir corrents de l'establiment.

La fiscalia considera els fets com tres delictes d'abús sexual, dos dels quals de forma continuada. Per aquest motiu, demana que sigui condemnat a cinc anys i mig de presó i que indemnitzi cadascuna de les víctimes amb 3.000 euros, per l'afectació psicològica que va causar a totes tres. També reclama que no s'acosti a les víctimes durant un període de tres anys i que se li imposi, a més, dos anys de llibertat vigilada. El judici s'ha assenyalat per a dimecres vinent a la secció novena de l'Audiència de Barcelona.