El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 8 d'aquest dilluns al matí un total de 1.276 trucades relatives a 982 incidències a causa de les intenses pluges. La majoria s'han fet per inundacions de baixos, esllavissades i arbres caiguts a les carreteres, incidències al clavegueram i amb vehicles.

A la regió central, la majoria d'avisos han estat a les comarques de l'Anoia (29) i el Bages (22). A l'Anoia, els Bombers de la Generalitat han hagut d'actuar, entre d'altres, al Bruc, on un cotxe s'ha avariat al Passeig dels Herois, i on la pluja ha deixat ple de bassals un túnel molt proper a la zona on s'havia avariat el vehicle. Els operatius han netejat els embornals que hi ha al lateral de la via perquè poguessin absorbir l'aigua.

Un altre cotxe s'ha avariat a Castellolí, segons fonts dels Bombers, i s'han hagut d'activar dotacions al llarg de la nit i a primera hora d'aquest matí a causa de locals i baixos inundats, esllavissades de pedres a les carreteres o arbres caiguts. Ha estat el cas de l'A-2 a Òdena, on han caigut pedres a la calçada que dificultaven el pas de vehicles. A Igualada, la pluja ha fet caure una paret sobre un vehicle que estava estacionat en un polígon industrial, al carrer Gran Bretanya. En concret, es tracta d'un mur de contenció entre dues naus que s'ha desplomat sobre el turisme aparcat.

Al Bages, el gruix dels avisos han tingut lloc a Manresa. A banda, però, els Bombers també han realitzat serveis a Balsareny, Fonollosa, Castellfollit del Boix, Sallent, Súria, Sant Mateu de Bages i Sant Salvador de Guardiola. Hi ha hagut esllavissades, entre d'altres, a la C-55 a Súria i a la BV-1123 a Marganell. El telèfon d'emergències 112 ha rebut 11 avisos de la comarca del Solsonès. Els Bombers han netejat de pedres i fang la C-26 i la C-462; també han retirat una pedra de grans dimensions que havia caigut a Clariana de Cardener; i han tret de la via un arbre a Guixers.

Pel que fa al Berguedà, hi ha hagut 6 avisos, segons fonts dels Bombers. Un cotxe ha rebut l'impacte d'una pedra a la C-16, sense causar ferits; una roca obstaculitzava el trànsit a la Pobla de Lillet; i una masia de Puig-reig s'ha quedat sense llum, entre d'altres. Al Moianès han hagut de retirar dos arbres caiguts a Moià i a Sant Quirze Safaja. A la Cerdanya, s'han inundat dos baixos al municipi de Bellver de Cerdanya. A l'Alt Urgell, un pati interior s'ha inundat a Coll de Nargó i els Bombers han hagut de revisar i netejar la carretera C-14 a Bassella. I al Baix Llobregat Nord, la pluja també ha causat inundacions i la caiguda de diversos arbres a Abrera i Martorell.