La forta pluja d'aquesta nit i matinada ha causat el desbordament de diversos rius, rieres i canals, com ara el Cardener al seu pas per Manresa o el Llobregat a Castellbell i el Vilar, que ha obligat a evacuar naus industrials i habitatges al barri del Burés. També en altres municipis del Bages com ara Cardona la crescuda de l'aigua ha comportat problemes a alguns veïns.

Les precipitacions han estat importants al terme municipal de Cardona, on han caigut entre 75 m3 i 110 m3, segons el sector. Les afectacions més importants s'han produït a causa del gran cabal que baixava per l'Aiguadora. I el riu Cardener, que normalment té un cabal de 7 m3/s, ha arribat a un cabal màxim de 110 m3/s al seu pas pel túnel de la Plantada. No hi ha hagut danys personals però sí materials, que s'han concentrat en una granja, camps de conreu i alguna petita esllavissada en vies secundàries.

El camí més afectat ha estat el de Sant Salvador, que a primera hora del matí ha quedat totalment inundat pel desbordament del riu Aiguadora. A causa d'això, els veïns de la masia de Cal Sala no han pogut sortir en vehicle de casa seva, però no han quedat del tot incomunicats, ja que compten amb un accés a peu fins a la capella de Sant Salvador, des d'on surt un altre camí que no ha quedat afectat.

La Policia Local i Protecció Civil de Cardona, així com tècnics municipals de l'Ajuntament, s'hi han desplaçat per avaluar els danys i aquest mateix matí s'han iniciat els treballs d'emergència (per arranjar sots i forats) un cop l'aigua ha començat a retirar-se. A banda, hi ha hagut quatre masies més que han quedat incomunicades durant algunes hores entre la nit i la matinada, tres de les quals són segones residències i avui estaven buides.

A hores d'ara, però, ja compten totes amb un accés obert, segons han informat fonts municipals. L'Ajuntament ha demanat als veïns que evitin aproximar-se a les lleres dels rius perquè els cabals encara poden ser importants en les pròximes hores. Durant la nit, la Policia Local de Cardona ha patrullat tot el terme per controlar els cabals dels rius i ha tallat l'accés a diverses vies i passos. En aquests moments, continuen tallats el pas de les Palanquetes i el de la Llum.