Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimecres al migdia un veí de Manresa de 40 anys acusat d'haver amenaçat amb una navalla i amb una ampolla trencada un grup de joves, la majoria dels quals estudiants de 16 anys d'edat de l'IES Lacetània. El detingut es trobava sota els efectes de l'alcohol.

Els fets, segons han explicat testimonis a aquest diari, han tingut lloc cap a les 2 del migdia, a l'Avinguda de les Bases de Manresa. L'home, que anava begut pel carrer, s'ha encarat amb una desena d'estudiants de l'IES Lacetània, que en aquell moment es disposaven a entrar al centre, per començar les classes.

L'acusat, segons les mateixes fonts, ha amenaçat els joves amb dues ampolles de vidres, n'ha trencat una i l'ha llançat vora seu, davant de l'entrada de l'institut. Alguns dels joves han entrat en aquell moment al Lacetània per agafar una pala i una escombra, per poder retirar els vidres trencats.

En aquell moment, a fora, l'home ha tret una navalla i ha començat a perseguir dues noies. Els altres nois han anat darrere seu, per socórrer les afectades, moment en què l'acusat els ha amenaçat també amb la navalla.

Alertats pel centre educatiu, fins a l'indret s'hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos, incloent els ARRO, Seguretat Ciutadana i dotacions de paisà.

Després d'interrogar totes les parts implicades, els Mossos han requisat la navalla de l'acusat i l'han detingut per un delicte d'amenaces. Mentre la policia feia la seva feina, l'home ha continuat amençant verbalment els estudiants.