Un dels acusats d'haver participat en dos assalts violents l'any 2013 en una masia d'Estaràs (Segarra), Ronald J. T., va confirmar ahir davant del jutge que l'exdona del propietari de la casa, la igualadina Mercè F., i una amiga seva i el seu marit van planificar els robatoris. La igualadina, però, va negar ahir la seva participació en els fets, i va culpar només l'amiga.

En el primer dia del judici, celebrat ahir a l'Audiència de Lleida, Ronald J. va dir que tot va començar a casa del matrimoni amic de l'exdona, un dia que hi eren tots quatre. Segons ell, l'exdona i l'amiga li van proposar robar a la masia perquè seria «fàcil» i hi havia «molts diners». Va dir que l'exdona del propietari de la casa li va dibuixar un plànol de la casa i li va indicar on eren les caixes fortes i que ell va estar en contacte des de llavors amb l'amiga.

Mercè F., però, va negar ahir haver proposat ni planificat cap robatori i va culpar l'amiga i el seu marit. «Feien preguntes molt rares als meus fills quan eren amb ells sobre la casa del meu exmarit. Com ara quan eren a casa o què hi havia. Jo vaig trencar la relació amb ells quan em vaig adonar que les preguntes eren massa personals», va declarar.

L'amiga de l'exdona, per la seva banda, va negar ahir haver planificat ni proposat a ningú cometre cap robatori. El marit de l'amiga també va negar haver preguntat res als fills de la dona.

Alguns dels acusats es van negar a respondre les preguntes d'alguna de les parts i d'altres no en van respondre cap. Sí que les va respondre totes Ronald J. T.: va reconèixer haver participat en el primer assalt fallit, el 23 de febrer del 2013, juntament amb altres acusats, però va assegurar que es va negar a participar en el segon, el 17 d'agost del 2013, perquè un altre acusat, Ricardo C., li va dir que havien d'anar «a totes» i «que si es feia mal, es feia mal».

Un altre acusat, Jesús A., va reconèixer que va ser present en el segon assalt, però que només hi va anar com a conductor, per dur les persones que hi van entrar. Va assegurar que desconeixia que portessin armes però va dir que va sentir des del cotxe un tret (el que va ferir el propietari de la casa).