L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat va demanar ahir als veïns que no utilitzin aigua de la xarxa pública per beure o per cuinar, a causa del nivell de terbolesa que presenta, com a conseqüència de les darreres pluges.

En un avís fet públic ahir a la tarda, l'Ajuntament va informar que l'aigua de la població «conté avui un nivell de terbolesa per sobre del màxim permès, segons les analítiques efectuades per comprovar la seva qualitat». Segons va afegir, «això és degut a la intensitat de les pluges dels darrers dies, tal com succeeix en molts altres indrets».

Per aquest motiu, a instàncies de l'Agència de Salut Pública de la Generalitat, l'Ajuntament va comunicar ahir a tots els veïns «que no es pot fer ús de l'aigua per beure, rentar-se les dents o cuinar», mentre que, en canvi, continuava sent «perfectament vàlida per a la resta d'usos». Tot i tractar-se d'un episodi «puntual i excepcional», el consistori va afegir que «aquestes indicacions es mantindran vigents fins a nou avís».

Ahir mateix, Sorea, empresa concessionària del servei municipal d'aigua, estava duent a terme els controls i les accions oportunes per poder restablir la qualitat de l'aigua.

D'altra banda, Protecció Civil de la Generalitat va desactivar ahir a la matinada els plans Inuncat i Ventcat després de finalitzar els episodis de pluges i vent de la borrasca tropical derivada de l'huracà Leslie. Però va demanar mantenir la prudència, ja que molts cursos fluvials segueixen tenint cabals molt abundants.