El pal que subjecta l'estelada de Collbaix ha tornat a aparèixer tombat aquest dimecres al matí, segons ha pogut saber aquest diari. Uns vàndals han forçat el pal i l'han doblegat, tombant-lo així per sobre del formigó que l'aguantava. És l'enèsima vegada que es repeteix aquesta acció contra la bandera independentista de Collbaix, que va ser restituïda el passat 12 d'octubre.

El Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB) va fer una crida el dia de la Hispanitat per tornar a aixecar l'estelada al cim bagenc, després que el pal fos tombat per grups vandàlics l'1 d'octubre. Els voluntaris que van tornar a hissar la bandera, un centenar, van pujar a dalt de la muntanya tot el material necessari i, un cop a dalt, van preparar la base, van penjar la bandera estelada al pal i, acte seguit, van iniciar el procés per aixecar el pal de ferro. Després, van fer el nou encofrat de formigó.

Cada vegada que han tombat l'estelada, sempre ha estat restituïda pel CECB. Abans de l'incident de principi d'octubre, ja s'havia manipulat dues vegades més el mes de maig. En la primera d'elles un grup d'espanyolistes va tombar el pal. Dies després, a més de tombar-lo, el van serrar.