L'operació tornada del cap de setmana llarg del Pilar va tornar a deixar ahir cues quilomètriques a l'eix del Llobregat(C-16), al Berguedà, després de les retencions que ja havia registrat divendres durant l'operació anada. Una altra de les vies afectades ahir va ser la C-55, entre Manresa i Monistrol de Montserrat, segons va informar el Servei Català de Trànsit.

Les aturades d'ahir van començar a produir-se cap al migdia. L'eix del Llobregat (C-16) va ser, de nou, la via més afectada, amb més de deu quilòmetres de retencions entre Guardiola de Berguedà i Cercs, i tres quilòmetres de cues a Urús, a la Cerdanya, abans d'arribar al túnel del Cadí. De fet, es van produir retencions tant a l'entrada com a la sortida del túnel.

Durant la tarda, un accident de trànsit a Balsareny va complicar també el trànsit d'aquest punt de l'autovia, al Bages. I, en el tram d'autopista, a Castellbell i el Vilar, es va produir un altre accident, la qual cosa va provocar cues de cinc quilòmeters de llargada, en sentit Barcelona, segons Trànsit.

Una altra de les vies més afectades, tal com és tradicional, va ser el tram sud de l'eix del Llobregat, la C-55, entre Manresa i Monistrol de Montserrat. Al llarg del migdia i de la tarda hi va haver retencions de sis quilòmetres de llargada entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet, i també a Monistrol de Montserrat. Al tram nord de la C-55, provinent del Solsonès, també es van registrar fins a tres quilòmetres de cua a l'altura de Súria, en sentit Manresa.

Ja de bon matí, el Servei Català de Trànsit havia demanat als conductors que no esperessin a última hora a fer els desplaçaments de l'operació tornada, davant la previsió de pluges molt intenses que hi havia per al vespre.

Una altra de les carreteres amb més densitat de trànsit va ser l'eix del Segre (C-14), en el tram entre la Seu d'Urgell i Organyà, on es van produir quinze quilòmetres de retencions. L'autovia A-2 va ser una altra de les vies més damnificades, amb set quilòmetres de retencions a l'altura del Bruc, en sentit Barcelona.

Per minimitzar les afectacions viàries de l'operació retorn de diumenge, Trànsit va habilitar mesures especials de regulació i ordenació a la C-14 a Agramunt, a la C-16 a Berga i Cercs, i a la C-55 a Castellgalí. A més, el carril Bus-VAO de la C-58 es va obrir per a tots els vehicles (excepte camions).