«A mi no em van preguntar res. No volien diners. Em volien matar», va assegurar ahir el propietari de la casa de Gàver, a Estaràs (Segarra), assaltada en dues ocasions l'any 2013 per un grup d'atracadors anoiencs, presumptament liderats per la seva exesposa, Mercè F., veïna d'Igualada.

Visiblement afectat, l'home va declarar ahir a l'Audiència de Lleida que, en el primer assalt, el 23 de febrer del 2013, un dels atacants li va obrir el cap amb la culata d'una pistola i, en el segon, el 17 d'agost del mateix any, un altre li va disparar directament, sense intercanviar paraula, quan va arribar a l'habitatge. «Els metges em van dir que era un miracle que estigués viu perquè si la bala hagués entrat recta en comptes de costat, hauria mort, ja que va entrar fregant la vena aorta», va dir. El tret va acabar impactant a l'espatlla».

«L'endemà del primer assalt ja vaig saber que la meva exdona hi estava darrere», va afegir. També ho pensen així els investigadors dels Mossos que van declarar dimecres. La fiscalia, en el seu informe final, va concloure ahir que tant l'exparella del propietari com una parella d'amics van idear i planificar els robatoris.