El Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa ha arxivat la denúncia que una coneguda parella espanyolista de Balsareny, Cristina Arias i Jordi Cervantes, havien interposat per suposat delicte d'odi contra l'esposa de l'alcalde, que era la pediatra dels seus fills al CAP del poble. La denúncia es va produir perquè la metgessa va suggerir a Arias un canvi de pediatra, després que Cervantes hagués protagonitzat un escarni al domicili familiar de l'alcalde.

Es tracta de la tercera derrota judicial que acumulen Arias i Cervantes en processos oberts contra el batlle, Isidre Viu (ERC), i la seva esposa. Arias, que ja va ser condemnada l'estiu passat per amenaçar la pediatra, va saltar a la fama a finals de l'any passat quan va rebre la trucada de Mariano Rajoy després d'haver denunciat que algú, presumptament, havia volgut cremar la bandera espanyola del seu balcó, uns fets pels quals se'n desconeix l'autor.

El cas que ha estat arxivat ara es va produir a inicis d'any, quan la pediatra va suggerir a Arias un canvi de metge dels seus fills, després que la seva parella, Jordi Cervantes, hagués participat en un escarni, amb coaccions, davant del domicili familiar de l'alcalde de Balsareny, escarni pel qual també ha estat condemnat.

Arias i Cervantes van denunciar la pediatra per suposat delicte d'odi, en considerar que es negava a atendre els seus fills per motius polítics. Ara, el Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa, després d'haver pres declaracions a totes les parts implicades, conclou que els fets no són constitutius de cap delicte i ha decretat l'arxivament del cas.

En la resolució, a la qual ha tingut accés Regió7, la magistrada constata que el codi deontòlogic del Col·legi de Metges de Catalunya preveu que un metge "pot negar-se a prestar assistència si està convençut que no existeix la confiança indispensable entre ell i el pacient". Segons la jutgessa, "no es desprèn que la renúncia efectuada per la denunciada a ser la metge-pediatra dels fills dels dneunciants es basi en raons d'índole política".

L'arxivament arriba dos mesos després que un altre jutjat, el número 3 de Manresa, condemnés Arias per aquests mateixos fets, per amenaces, després de ser denunciada per l'esposa de l'alcalde.

Es dóna el cas que el seu company, Jordi Cervantes, també va ser condemnat pel Jutjat d'Instrucció 3 per haver participat en l'escarni davant del domicili familiar de l'alcalde.