La Policia Local de Manresa ha denunciat l'amo d'un gos de raça potencialment perillosa que va agredir mortalment un altre gos al mig del carrer, concretament un Yorkshire terrier, que era la mascota d'una família manresana. L'animal atacant, de la raça American Stafford, anava deslligat i sense morrió, i no tenia l'assegurança obligatòria.

Els fets, segons ha explicat a Regió7 la propietària del gos difunt i ha confirmat l'Ajuntament, van tenir lloc dijous passat, a 2/4 de 3 del migdia, a la zona residencial del barri de la Parada. La propietària del Yorkshire, Yolanda Castellà, i el seu fill estaven passejant el seu gos pel carrer, que duien lligat correctament. Es deia Llac i havia complert 15 anys d'edat.

«En aquell moment, baixava del Gimnàstic el propietari de l'American Standford, un home que presentava signes evidents d'embriaguesa», explica Castellà. L'home anava acompanyat del seu gos, que caminava lliurement, sense lligar i sense morrió.

«El seu gos es va acostar de seguida al Llac, que era molt més petit. Me'l va agafar del coll, el va sacsejar, el va mossegar i el va degollar», explica. «El meu fill va reaccionar donant cops i puntades a l'American Stafford, per intentar que deixés el nostre Llac. Gràcies a Déu, el gos no es va girar en contra d'ell!», exclama. Mentrestant, denuncia, «el propietari de l'altre gos no va fer absolutament res. S'ho va mirar tot i es va asseure en un banc», assegura indignada.

Finalment, després d'una estona que es va fer eterna, el gos agressor va deixar estar la seva víctima. Aleshores, explica Yolanda Castellà, «de seguida vam agafar el Llac i el vam portar al veterinari que hi havia més a prop. Però estava molt malferit i el vam haver de sacrificar», lamenta.

En ser avisats dels fets, la Policia Local va acudir a l'indret i, després de comprovar el que havia passat, va procedir a requisar l'American Stafford, que va passar a disposició de la protectora d'animals.

Segons fonts municipals, el propietari del gos ha estat denunciat per cometre diverses infraccions greus de la llei sobre la tinença de gossos potencialment perillosos, entre les quals portar l'animal deslligat i sense morrió per la via pública i no contractar l'assegurança obligatòria de responsabilitat civil. L'Ajuntament assegura que no es tornarà el gos al seu titular si no acredita la documentació pertinent.

Yolanda Castellà agraeix la feina de la Policia Local i assegura que denunciarà als jutjats la mort del seu Yorkshire, perquè el propietari de l'altre gos assumeixi les responsabilitats. «Jo només espero que aquest home no torni a tenir cap altre gos!», sospira.