La Generalitat haurà d'indemnitzar un veí de Castellgalí per haver-se apropiat uns terrenys seus per fer unes obres de millora a la C-55. Segons la resolució de la sala contenciosa-administrativa del TSJC, la Generalitat va ocupar «il·legalment» l'espai, de manera que haurà d'indemnitzar-lo pel valor del terreny, els interessos i assumir els costos judicials. La sentència no és ferma, i la Generalitat podria presentar-hi recurs.

Segons recull la resolució, els fets es remunten al 2015, en el marc de les obres de millora de la C-55, entre Castellbell i Manresa. L'home va denunciar davant de la justícia que la Generalitat s'havia apoderat d'uns terrenys de la seva propietat a Castellgalí sense tramitar abans el corresponent expedient d'expropiació.

Segons la resolució, en el projecte d'obres consta que les parcel·les 11 i 12 del polígon 1 de Castellgalí són de la Generalitat, però al registre cadastral, en canvi, s'indica que són del veí. Segons el TSJC, preval el fet que estiguin inscrites al registre, i apunta que, en cas d'haver-les expropiat, ho hauria d'haver fet constar.

Per això, ha resolt a favor del veí i insta la Generalitat a indemnitzar-lo pel valor del terreny, els interessos des del 2015 i assumir els costos judicials. No determina, però, de quina quantitat es tractaria, ja que considera que, abans, s'ha de mesurar de nou el terreny ocupat.

La sentència, però, encara no és ferma i la Generalitat disposa ara de trenta dies naturals per presentar el recurs.