La parella de l'amo del gos de raça potencialment perillosa que va causar la mort d'un altre gos a Manresa (en aquest cas, un Yorkshire) va negar ahir que l'home (que ha estat denunciat per la Policia Local) hagués quedat mirant-se l'atac «sense fer res», com deia en l'edició d'ahir d'aquest diari la denunciant del cas, propietària de l'animal mort. També va desmentir la seva afirmació en què assegurava que, en el moment dels fets, el propietari de l'animal presentava signes d'embriaguesa, tot negant així que estigués sota els efectes de l'alcohol.

La parella del denunciat, a més, va rebutjar el verb que va utilitzar la denunciant per referir-se a l'atac, en què assegurava textualment que el gos havia «degollat» l'altre. Tot i així, l'informe veterinari confirma que el Yorkshire presentava «seqüeles derivades de la pressió de les mossegades a les zones del coll i espatlles» i que tenia «una ferida greu a la zona cervical entre dues escàpules, ferides a la zona occipital i lesions dèrmiques incises a la zona mandibular i maxil·lar dreta de la cara». A causa de la gravetat de les ferides, l'animal va ser sacrificat.

La Policia Local va denunciar l'amo de l'animal atacant perquè, tot i ser de raça potencialment perillosa (un American Stafford), el tenia sense morrió i, a més, anava deslligat pel carrer. També el va denunciar per no tenir l'assegurança obligatòria. Tot i així, malgrat que fonts municipals havien assegurat que el gos atacant tampoc no duia el xip preceptiu, les mateixes fonts van rectificar i ahir van aclarir que sí que el portava.