Els Bombers van suspendre ahir al vespre la recerca de la parella d'excursionistes de Sabadell perduts a la zona de Meranges (Cerdanya) mentre baixaven del cim del Puigpedrós. Avui a primera hora s'han reprès les tasques dels serveis d'emergències, que, ahir a la tarda, van tenir l'ajuda d'un helicòpter, que no s'havia pogut enlairar fins llavors pel mal temps.

A les 8 del matí s'han reunit els efectius dels Bombers al refugi de Malniu, convertit en centre d'operacions. S'han activat 4 dotacions terrestres i un helicòpter, amb membres del GRAE. També hi treballen 3 patrulles de seguretat ciutadana i 3 unitats de muntanya dels Mossos d'Esquadra; 3 efectius dels Agents Rurals i l'helicòpter de la gendarmeria, que sobrevola la zona francesa. Probablement al llarg del matí s'anirà ampliant el dispositiu si la situació climatològica ho permet. A 2/4 d'11 és previst que els caps de l'operatiu de recerca facin una atenció als mitjans.

Per a aquest dispostiu ahir es van activar fins a 10 dotacions dels Bombers, tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, diversos vehicles de la policia francesa i una unitat dels Agents Rurals. Els serveis d'emergències no han pogut contactar amb els desapareguts des que un d'ells va avisar que s'havien perdut dissabte a la tarda.

Es tracta d'un home de 57 anys i una dona de 43 anys, veïns de Sabadell, que es van perdre quan baixaven de fer el cim del Puigpedrós i es dirigien cap al refugi de Malniu. En la seva trucada al 112, l'home va explicar que tots dos duien roba d'abric, menjar i líquids, i que s'havien desorientat en buscar el camí cap al refugi.

Les possibilitats de trobar-los amb vida són menors cada hora que passa. Ja són dues nits al ras amb un gruix de neu a la part superior de la carena del Puigpedrós de 30 centímetres. Hi ha dotacions de Bombers d'Alp, Llívia, Bellver i la Seu, i Mossos de la Seu, Olot i Manresa.