Dos anys després del seu últim ingrés a presó, els Mossos d'Esquadra han tornat a detenir Martí Cots, conegut com el 'Rambo de la Cerdanya', un dels delinqüents més populars del Pirineu pel seu alt grau de reincidència, amb gairebé tres dècades d'activitat delictiva. L'home, de 49 anys i veí de Bellver, ha estat detingut ara per un atracament a punta de pistola que presumptament va cometre el mes de març passat.

La detenció, segons han informat els Mossos, es va produir divendres passat. Els fets, però, es remunten a l'11 de març, cap a les 19.40 hores, quan un home va entrar a l'establiment d'una benzinera de Prats i Sansor i va intimidar el treballador amb una pistola. Acte seguit, es va endur els diners de la caixa i va fugir amb un vehicle que havia sostret dos dies abans a la seva localitat, Pi de Cerdanya (al terme de Bellver).

Arran de la investigació, els Mossos van poder identificar l'assaltant com a Martí Cots, que té un llarg historial policial d'atracaments, robatoris i altres delictes. El modus operandi del 'Rambo de la Cerdanya' sempre ha estat el mateix: cometre els robatoris en cap de setmana, fugir amb vehicles sostrets i amagar-se posteriorment per les muntanyes de la zona, gràcies al seu ampli coneixement del territori.

Finalment, però, aquest divendres a la nit, els Mossos el van poder localitzar i detenir a Bellver. Cots va passar diumenge a disposició judicial davant del Jutjat d'Instrucció número 1 de la Seu d'Urgell. De moment, segons fonts policials, no ha ingressat a presó, però ara per ara es desconeix si la jutge li ha dictat algun altre tipus de mesura cautelar.

La detenció es produeix just dos anys després del seu últim ingrés a presó, per diferents robatoris amb violència comesos durant el 2016. Els inicis de la seva activitat delictiva, però, es remunten a principis dels anys noranta. A banda d'atracaments, ha protagonitzat tirotejos amb la policia i fugides sonades de la presó, aprofitant permisos penitenciaris.

L'última fugida coneguda es va produir el 2010, quan Cots va aprofitar per assaltar una casa de colònies i un alberg a Bellver. Aquell any, els Mossos van poder atrapar-lo a l'antiga casa del Molí d'en Pons, a pocs quilòmetres de Santa Maria de Talló.