La baixada de temperatures no s'atura i aquest dimarts s'ha despertat amb el termòmetre sota zero a bona part de la Catalunya central. A la Cerdanya, les estacions meteorològiques de l'aeròdrom de Das i la de Puigcerdà han marcat les mínimes del país: -5,8 a Das i -5,4 a Puigcerdà, segons la informació de Meteocat. Com diuen les dites populars, Tots Sants tornarà a ser, enguany, el temps per treure l'abric. Els registes d'aquests darrers dies situen aquest final d'octubre entre els més freds de la darrera dècada.

El cel s'ha asserenat i el fred s'ha estès. Al Solsonès, la temperatura també era molt baixa: -4,8 a Guixers i -3,9 a l'estació de Port del Comte. Al Bages també hi ha hagut registres per sota de zero a Sallent (-0,6) o Súria (-0,7), per exemple. I a Moià, la mínima s'ha situat a -1. Durant el dia, però, la presència del sol, sobretot al matí, farà pujar les màximes i la sensació de fred s'anirà reduint a mesura que ens apropem al migdia. A la tarda, poden tornar les nubolades, que arriben des del sud del país.

Amb el fred i la neu de diumenge també han arribat els primers problemes a les carreteres. La BV-4031, de Castellar de N'Hug a la Molina, ja tenia 14 quilòmetres de circulació amb cadenes. És una de les vies habituals on, en el mesos d'hivern, es complica la circulació. També calien cadenes a la Vall d'Aran, a la carretera del Port de la Bonaigua (a la C-28, del punt quilomètric 46,63 al 51,87.