Els Mossos d'Esquadra han volgut desmentir públicament que s'hagi produït cap intent de segrest a l'exterior de l'escola Ave Maria de Manresa. D'aquesta manera, neguen que una alerta enviada a través de WhatsApp correspongui a fets reals, i demanen als ciutadans que no contribueixin a difondre-la.

El missatge de WhatsApp que circula entre la comunitat educativa del centre explica que, suposadament, dilluns a la tarda, el conductor d'una furgoneta blanca va intentar emportar-se un nen a la sortida de l'escola. Segons la suposada alerta, l'home anava amb la cara tapada amb una bufanda, i es volia emportar el nen amb l'excusa d'ensenyar-li uns gossos que tenia a l'interior del vehicle.

Segons expliquen els Mossos d'Esquadra, el testimoni erroni de la suposada víctima dels fets ha contribuit a difondre el relat. Després d'una investigació completa dels Mossos (amb la declaració de testimonis, la visualització de càmeres, etc.), el cos policial ha conclós que no es va produir cap intent de segrest, i llança un missatge de tranquilitat.

És el cinquè cas semblant que es produeix al Bages en els últims dos anys. Entre el 2017 i el 2018, els Mossos ja han hagut de desmentir quatre suposats intents de segrests més a la sortides de les escoles de Castellbell, Santpedor, el Pont de Vilomara i Navàs. En tots els casos, sempre es tracten de suposats segrestadors a l'interior de furgonetes blanques. Els Mossos demanen a tots els pares i mares que, quan rebin una alerta d'aquest tipus per WhatsApp, s'assegurin molt bé dels fets abans de decidir si reenviar cap missatge.