La Fiscalia ha inclòs cinc guàrdies civils de l'1-O al Bages en la llista d'agents que vol citar com a testimonis en el judici al Tribunal Suprem contra els líders independentistes.

Entre ells, hi ha l'agent que va caure a terra en rebre l'impacte d'una cadira a l'IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, llançada per un veí del poble que posteriorment va ser detingut per atemptat a l'autoritat.

També haurà de declarar com a testimoni el cap de l'operatiu d'aquell dia al Quercus. Precisament, és el mateix comandament que haurà de comparèixer com a imputat al Jutjat d'Instrucció 2 de Manresa, per ordre recent de l'Audiència Provincial de Barcelona, per respondre de la violència policial d'aquell dia al Quercus.

Un altre guàrdia civil que haurà de declarar com a testimoni al Suprem és el tinent que va dirigir els operatius de Castellgalí i de Fonollosa. Els dos agents restants són dos guàrdies civils que van assegurar que van resultar contusionats a Callús i a Fonollosa. Cap dels dos, però, no va reclamar per les seves lesions ni estan personats a les causes com a perjudicats.