La urbanització de Pineda de Bages ha tornat a viure un robatori aquest pont de Tots Sants, després de la polèmica viscuda el setembre entre els veïns i l'Ajuntament de Sant Fruitós arran dels diversos robatoris que hi va haver durant els mesos d'estiu en vuit cases de la urbanització. Es van detenir dues bandes xilenes autores d'alguns dels robatoris i un mes més tard el consistori va decidir activar la vigilància policial durant 24 hores, però els veïns no van considerar suficient la mesura.

Ara, de nou, un grup de lladres ha entrat a robar en un xalet d'aquesta urbanització, situat al carrer de Moragues, i se'n van endur la caixa forta, on hi havia diners en metàl·lic i joies, segons ha pogut saber Regió7. Els Mossos d'Esquadra han explicat que els fets van tenir lloc dissabte, 3 de novembre, a les 7 de la tarda. Un veí va alertar la Policia Local de Sant Fruitós en veure que unes persones arrossegaven el que semblava un moble, tot i que en realitat era la caixa forta de la casa.

Van arrencar la caixa forta

Els lladres, segons fonts dels Mossos, van escalar per la façana de la casa fins al primer pis, i un cop allà van forçar una porta corredissa del menjador per accedir a l'interior del domicili. Van regirar tota la planta, segons els agents, i van forçar una segona porta, en aquest cas del despatx, on hi havia la caixa forta. La van arrencar i se la van endur. Segons han explicat fonts properes al cas a aquest diari, els lladres van agafar els diners i les joies que hi havia dins la caixa i després la van llençar en una zona de bosc propera al lloc dels fets. En el moment del robatori no hi havia ningú a l'interior de la casa. Les mateixes fonts han relatat que els propietaris, un matrimoni d'edat avançada, eren a l'hospital, on està ingressat el marit. Els lladres van fugir abans que arribés la policia. Els Mossos, que no han volgut desvelar si han identificat els autors del robatori, continuen investigant els fets.

Una de les mesures anunciades pel govern de Sant Fruitós per fer front a l'onada de robatoris a Pineda (a banda de la vigilància policial durant les 24 hores del dia) va ser la instal·lació de càmeres de videovigilància. Segons ha confirmat l'Ajuntament, ja estan instal·lades i aquest divendres se'n farà la presentació.