Una veïna d'un primer pis va alertar ahir, des del balcó de casa seva, d'un incendi que afectava l'edifici, situat a l'avinguda de Francesc Macià número 134 d'Olesa de Montserrat, i que provocava una gran fumera negra. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc es va originar al quadre de comptadors elèctrics que hi ha a l'entrada del bloc.

Diverses persones van haver de ser evacuades pels Bombers i fins a 12 van ser traslladades a l'hospital per inhalació de fum. Els cossos d'emergències van rebre l'avís a les 19.36 h, ahir a la tarda. Quan van arribar al lloc dels fets, tots els veïns de l'immoble estaven confinats a casa per ordres policials. Cinc dotacions dels Bombers van treballar durant més de 4 hores per apagar el foc. Van haver d'utilitzar un turboventilador per treure el fum causat per l'incendi del quadre elèctric.

Segons han informat fonts dels Bombers, l'operatiu no es va tancar fins passada la 1 de la matinada. Els veïns que inicialment estaven confinats a l'interior dels pisos o als balcons van haver de ser rescatats pels Bombers, que van evacuar tot l'edifici. La majoria van ser rescatats per la grua dels Bombers a través dels balcons. Un cop extingit per complet el foc, els veïns van poder tornar als habitatges.

De les persones evacuades, n'hi va haver 12 que van inhalar fum i van haver de ser traslladades a l'hospital pel personal del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). En tots els casos les intoxicacions eren lleus, segons els Bombers. En concret, 6 veïns van ser portats a l'Hospital de Martorell, 4 a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi i els altres 2 a l'Hospital d'Igualada.