Un encalçament entre dos cotxes entre Sant Vicenç i Castellgalí ha provocat aquest dissabte al matí cues importants a la carretera C-55. Els carrils en sentit Manresa s´han tallat durant una bona estona al trànsit a causa de la topada, que no ha causat ferits.

Al lloc dels fets s´hi han desplaçat efectius dels Mossos, Bombers i dels Serveis d´Emergències Mèdiques. Al migdia han començat a retirar els vehicles, que en un primer moment han traslladat en un dels voravials de la carretera per permetre que la resta de cotxes circulessin sense problemes.

Tot i així s'han generat retencions destacades. Les cues han persistit una estona més a causa de l´embús que s´ha generat. No s'ha normalitzat la circulació fins al cap d'una bona estona.

La carretera C-55 al seu pas per les comarques del Bages i el Baix Llobregat va ser, aquest divendres, escenari d'un dia complicat. Hi va haver tres accidents de trànsit: a Sant Mateu de Bages, a Olesa de Montserrat i a Castellbell i el Vilar. A prop d'aquest últim dijous també es va accidentar un camió que va col·lapsar la circulació.

Aquest dissabte al matí ja n'hi ha hagut dos d'accidents a la mateixa carretera. A les 7 del matí un veí de Cardona ha resultat ferit crític en una topada al terme municipal de Callús. I al migdia l'encalçament de dos cotxes ha causar retencions a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet.

Totes aquests fets coincideixen amb l'acció de protesta que ha programat aquest dissabte a la tarda la plataforma No Més Morts a la C-55 i la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa. Es tracta d'un acte de protesta i de record de la darrera víctima mortal a la carretera, un jove de 28 anys de Manresa que va tenir un accident el passat 28 d'octubre. L'acció consistirà en un tall de carretera al polígon Les Vives de Sant Vicenç a 2/4 de 5 de la tarda. La concentració s'ha programat per a 1/4 de 5.