Un nou arbre caigut ahir a l'estadi municipal d'atletisme del Congost de la capital del Bages ha provocat malestar al Club Atlètic Manresa. L'arbre, de prop de 15 metres, va caure a l'interior de les instal·lacions esportives sense provocar ferits ni danys materials, però responsables de l'entitat asseguren que és una situació que es va repetint. El director esportiu de l'entitat, Joan Lleonart, afirma que en els darrers cinc anys han caigut sis arbres, que «per sort mai no han provocat cap ferit».

En el moment que el pi va caure hi havia dos socis a les pistes, però no s'hi estava desenvolupant cap activitat. «Mai no hi ha hagut cap accident greu, però hem de tenir en compte que els dilluns, dimecres i divendres a la tarda hi ha uns 150 nens i que, en total, hi pot haver prop de 200 persones a les instal·lacions. És clar, això és un risc», afirma a aquest diari Lleonart. En els darrers dies, com a conseqüència de les precipitacions de la darrera setmana, en diversos punts de Manresa han caigut pins de grans dimensions.

La caiguda de l'arbre va tenir lloc a 2/4 d'1 del migdia, i pocs minuts després que el club alertés de la incidència, treballadors de l'Ajuntament van arribar-hi amb un camió per retirar-lo. No van haver de suspendre cap activitat. L'Ajuntament va recordar a Twitter, arran de la incidència i de la queixa expressada per Lleonart, que «s'està redactant un nou projecte conjuntament amb el club que inclou la gestió de l'arbrat per augmentar la seguretat del passeig que envolta l'estadi».

Precisament ahir, el personal de l'Ajuntament de Manresa també va retirar les restes vegetals de dos pins de grans dimensions que van caure en diferents dies a la zona verda del carrer de Sant Marc. La pluja de dilluns també va causar que un altre pi de grans dimensions caigués al passeig del Riu, a l'alçada dels jutjats. En aquest cas, però, com que va caure cap al riu, s'haurà d'esperar que baixi el nivell d'aigua per poder-lo arrossegar cap a terra amb l'ajuda de maquinària, tallar-lo i retirar-lo. Fins que aquesta acció no es porti a terme hi haurà senyalització al voltant de la soca.

L'Ajuntament farà noves plantacions respectant els espais entre arbres.