Un veí de Cardona de 39 anys d'edat, Carles Amate ha mort aquest dissabte a la tarda a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell a conseqüència de les greus ferides que ha patit en un accident de trànsit a primera hora del matí a la carretera C-55, al terme municipal de Callús. Ha estat traslladat en estat crític al Parc Taulí de Sabadell, on ha mort poques hores després.

El conductor d'un dels altres vehicles implicats ha fugit a peu del lloc dels fets i ha pogut ser detingut poc després per efectius dels Mossos d'Esquadra. Ha donat positiu en la prova d'alcohol i drogues i ha quedat detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi imprudent i un delicte contra la seguretat viària. Un tercer cotxe ha patit danys a causa del sinistre.

Els Mossos d'Esquadra han rebut l'avís de l'accident a les 6 i 47 minuts del matí. Ha sigut un xoc frontal al quilòmetre 41,5, a Callús, en sentit Manresa. L'ocupant d'un dels vehicles, el ferit molt greu que finalment ha mort, ha quedat atrapat a l'interior del cotxe. Ha fet falta la intervenció dels Bombers per poder alliberar-lo.

En un primer moment ha sigut atès pels Serveis d'Emergències Mèdiques al mateix lloc de l'accident. Davant la gravetat de les ferides s'ha optat per traslladar-lo en helicòpter medicalitzat al Parc Taulí de Sabadell, on ha mort aquesta tarda.

La carretera ha quedat tallada al trànsit en els dos sentits de la marxa. La circulació s'ha desviat per l'interior de Callús. Cap a 2/4 de 10 del matí es s'ha recuperat la normalitat.

Arran de la incidència s'han activat set patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions de Bombers, dues ambulàncies del SEM i l´helicòpter medicalitzat.

També aquest matí un cotxe ha bolcat en un carrer de Cardona. En aquesta ocasió no hi ha hagut ferits. Els Bombers han actuat per netejar la via.