Els CDR han abocat excrements i escombraries aquest dilluns a la matinada a les portes dels jutjats de Manresa i de Solsona, així com davant dels jutjats d'altres ciutats catalanes, Granollers, Figueres, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farners i Gandesa, en una acció per criticar a la justícia amb el lema 'Quina merda de justícia'.

Segons han informat al seu compte de Twitter, critiquen la decisió sobre el pagament de l'impost de les hipoteques per part del Tribunal Suprem que va determinar que havien de pagar-ho els clients; els desnonaments; la penalització de la llibertat d'expressió; la persecució de l'independentisme i el masclisme, entre d'altres.

A Twitter, els CDR han penjat nombroses imatges dels accessos als jutjats amb restes d'excrements i bosses d'escombraries al costat de cartells amb el missatge 'Merda de justícia', i en un apunt fan la següent pregunta: A què fa olor la justícia espanyola? Davant les portes trobareu la resposta '.

L'acció reivindicativa no ha causat alteracions en l'obertura i el funcionament dels jutjats, que han netejat els seus accessos i han iniciat la seva jornada amb normalitat i sense retards.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat a Europa Press que l'acció s'ha produït de matinada i que els responsables dels jutjats han requerit que es netegés l'accés per iniciar la seva activitat sense dilacions.