El CAP Bages de Manresa ha estat evacuat dues vegades aquest dilluns, al matí, per una alarma d'incendi i, a la tarda, per una fuita d'aigua que farà estar l'edifici fora de servei durant dos dies, fins dijous. Els usuaris d'atenció primària s'estan derivant al CAP Sagrada Família (carrer de Sant Cristòfol, 34 - 93 874 78 13) mentre que les visites a especialistes han quedat anul·lades i es reprogramaran quan sigui possible. També han traslladat a la Sagrada Família les urgències de primària que obren a les nits.

Eren cap a les 4 de la tarda, quan una canonada amb massa pressió ha provocat una fuita d'aigua que ha afectat les dues plantes inferiors del centre, amb caiguda de plaques incloses. La fuita ha inundat d'aigua diverses instal·lacions. No hi ha hagut ferits, però ha calgut desallotjar 60 usuaris i ha obligat a tancar l'edifici.

Al matí, un petit incendi en una torradora elèctrica ja havia obligat a desallotjar el CAP, on hi havia en aquell moment 150 persones, entre usuaris i treballadors. Tots ells han estat evacuats al carrer durant uns minuts, amb l'excepció de cinc persones de mobilitat reduïda, que han estat confinades en llocs segurs de l'edifici.

Els fets del matí han tingut lloc a 2/4 de 12, quan ha saltat l'alarma d'incendis, motiu pel qual el centre ha activat el protocol en aquests casos i ha fet sortir al carrer el centenar d'usuaris que hi havia en aquell moment i els 50 treballadors de l'edifici.

El fum s'ha detectat a la cinquena planta, però l'origen del foc s'ha detectat al segon pis. En concret, l'incendi s'ha produït en una torradora elèctrica que hi havia en un office que serveix de menjador per al personal laboral. A causa del foc, el fum ha pujat pels conductes de ventilació fins a la cinquena planta de l'edifici.

Fins a l'indret s'hi han desplaçat cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat, que han apagat el foc, han desconnectat la torradora i han ventilat les instal·lacions afectades. A banda del desallotjament de les 150 persones, la incidència ha obligat a confinar cinc persones de mobilitat reduïda que es trobaven a les plantes segona i quarta, acompanyades per dos treballadors.

El foc i la fuita d'aigua s'han produït precisament tres dies després que es dugués a terme un simulacre d'incendi al CAP Bages, on hi van participar els 50 treballadors i el centenar d'usuaris que hi havia en aquell moment.